معرفی جمعیت دانشجویی مردمی امام علی
تاریخچه و هدف تاسیس
جمعیت امداد دانشجویی – مردمی امام علی (ع) نخستین بار توسط دانشجویان کلاس های رهیافتی به درون که استاد شارمین میمندی نژاد موسس و مبتکر آن می باشد، تاسیس شده است. دانشجویان این کلاس ها پس از آنکه به خودباوری در زمینه امداد رسانی اجتماعی رسیدند و این کار را به عنوان یک وظیفه برای خویش دانستند، دست به انجام فعالیت های اجتماعی در خصوص کمک به کودکان و زنان نیازمند در جامعه زدند. آنان غذا رسانی و آموزش را در راس برنامه های خود قرار داده بودند و بدون ترس از خطراتی که در پیش روی آنان بود به محلات معضلخیز و فقیرنشین شهر تهران می رفتند و خانواده ها و کودکان محروم را شناسایی می کردند و به امداد رسانی به آنان می پرداختند.
در سال 1378 این گروه از دانشجویان، با ثبت یک سازمان غیر دولتی و مردم نهاد در وزارت کشور، فعالیت های خود را رسمیت بخشیدند و آن را سایر به دانشگاه های تهران و سپس سایر شهرستان ها گسترش دادند. در همان سال نخستین دفتر دانشگاهی جمعیت در دانشگاه صنعتی شریف تاسیس شد و این NGO به عنوان نخستین سازمان دانشجویی فعال در زمینه معضلات اجتماعی در ایران فعالیت خود را آغاز کرد. اعضای جمعیت در سال 1384 نخستین دفتر رسمی مردمی جمعیت را در جنوب شهر تهران و در محله مولوی بازگشایی کردند و نام خانه ایرانی را بر آن نهادند تا نمادی باشد از قدمی بزرگ برای آبادانی ایران توسط دانشجویان.
زمینه های کاری و گروه های هدف
با توجه به ظرفیت عظیم نیروهای دانشجویی فعال، جمعیت امداد دانشجویی – مردمی امام علی (ع) هیچگاه فعالیت های خود را به زمینه خاصی محدود نکرده است و همواره در زمینه های مختلف اجتماعی از تامین نیازهای اولیه زندگی (غذا، پوشاک و مسکن) برای نیازمندان تا توجه به مسئله آموزش و همچنین آگاه سازی در اجتماع در خصوص مسائل اجتماعی، به فعالیت و ارائه طرح و برنامه و برگزاری همایش و سمینار پرداخته است.
گروه های هدف جمعیت امداد دانشجویی – مردمی امام علی (ع) را کودکان و زنان تشکیل می دهند و از مهمترین زمینه های کاری که جمعیت خود را در قبال آن مسئول می داند و طرح و برنامه های بسیاری را برای آن دارد، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- غذا رسانی به گرسنگان و محرومان
2- توجه خاص به آموزش و تحصیل کودکان محروم از تحصیل
3- توجه خاص به ورزش کودکان خانواده های محروم
4- توجه به مشکلات کودکان: کودکان کار، کودکان بی سرپرست، کودکان بد سرپرست، کودکان بزه، کودکان قربانی اعتیاد، کودکان دچار بیماری های خاص و...
5- توجه به مشکلات زنان: زنان سرپرست خانوار، زنان بدسرپرست، دختران فراری و آسیب دیده، تن فروشی اجباری در میان زنان و دختران و...
تامین هزینه های جمعیت
جمعیت امداد دانشجویی – مردمی امام علی (ع) یک سازمان مستقل مردمی (غیر وابسته به سازمانها و نهادهای دولتی) است و از هیچ ارگان دولتی تاکنون هیچگونه کمک مالی دریافت نکرده است. کلیه هزینه های جمعیت توسط خیرین و اسپانسرهای مردمی و یا صاحبان شرکت ها،کارخانجات و خدمات خصوصی تامین می شود و همچنین طرح های ماهیانه 3000 تومانی جمعیت در میان دانشجویان از دیگر راه های جذب منابع مالی برای جمعیت می باشد. در ضمن جمعیت با برگزاری برنامه های درآمدزا نظیر نمایشگاهها و بازارچه های خیریه و جشنواره های غذا به معرفی و جذب امکانات و منابع مالی برای برنامه های خود می پردازد. جمعیت همچنین خانه های ایرانی و خانه های علم خود را با کمک مردم خیر اجاره می کند و در این خانه ها به ارائه خدمت به کودکان نیازمند می پردازد.
کاتالوگ نهایی جمعیت را می توانید از اینجا دانلود نمائید (PDF)
- ۹۰/۰۹/۰۵